Humani mladi Makedonci

Izvor: Objava, 24.Dec.2012, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humani mladi Makedonci

U susret novogodišnjim praznicima, promovišući humanost i solidarnost, pretposlednjeg vikenda 2012. Forum mladih Makedonaca organizovao je humanitarnu novogodišnju akciju dobrovoljnog davanja krvi i prikupljanja pomoći za decu svratišta u Beogradu.
U prostorijama Foruma mladih u Hilandarskoj ulici u Beogradu, u subotu 22.decembra, u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, desetak kandidata ispunilo je uslove za davanje krvi, među kojima i konzul Republike Makedonije u Srbiji Marjan Jovanoski.
Akcija prikupljanja pomoći za decu svratišta trajala je dva dana. U saradnji sa Centrom za integraciju mladih, mladi Makedonci i njihovi humani prijatelji, prikupili su pomoć u vidu odeće, obuće, igračaka, knjiga, školskog pribora, slatkiša i mnogih drugih stvari koje su neophodne svakom dečaku i devojčici uzrasta do 18 godina.
U akciji je učestvovala i makedonska kompanija Sunday Kolid, koja je svakom davaocu krvi obezbedila slatki poklon i donirala desetine paketića za decu iz svratišta, kao i kompanija Pharmanova koja je obezbedila pakete decijih sirupa, neophodnih svakom malisanu u ovom periodu. Svoju humanost pokazali su i u Nacionalnom savetu makedonske nacionalne manjine i Makedonskom Izdavačkom i Informativnom centru iz Pančeva, obezbedivši 100 knjiga za ove mališane.

Aktivisti Foruma mladih Makedonaca zahvaljuju se svima koji su učestvovali i podržali ovu akciju, a svim građanima žele srećne novogodišnje i božićne praznike.






Povezane vesti

Besplatna članarina za humane Lebančane

Izvor: juGmedia, 24.Dec.2012

LEBANE – Crveni krst saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi u sredu, od 9 do 14 časova u prostorijama Gimnazije. ..“Cilj nam je da prikupimo što više potrebnih jedinica krvi jer u ovo vreme uvek je manje zaliha”, kazao je stručni saradnik...

Nastavak na juGmedia...