Hugo Bos će šiti i odeću po meri

Izvor: B92, 06.Jul.2010, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hugo Bos će šiti i odeću po meri

Najveći nemački modni koncern "Hugo Bos" počeće najkasnije od 2011. godine da nudi odeću šivenu po meri, izjavio je direktor firme Klaus Ditrih Lars.

Lars je za nemački nedeljnik "Virtšafstvohe" (Wirtschaftswoche) rekao da bi "Bos" tu praksu trebalo da započne u odabranim prodajnim objektima u Aziji, a zatim i u SAD.

"Takvo odelo koštaće od 2.500 evra naviše", precizirao je on.

Lars namerava da do 2015. godine poveća promet koncerna čiji je većinski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vlasnik investiciona kompanija "Permira", sa sadašnjih 1,56 milijardi evra, na 2,5 milijarde.

Direktor koncerna planira i skraćenje vremena od dizajniranja do isporuke proizvoda prodavnicama, sa sadašnjih 50, na 38 sedmica. Tako bi "Hugo Bos", prema rečima svog direktora, postao lider u svom segmentu, ne samo u pogledu prometa i trgovinskog udela, već i u pogledu brzine i sposobnosti da reaguje na nove trendove.

Lars takođe planira da ostvari izraziti rast u oblasti prodaje preko interneta. "Računam s tim da će tokom tri godine naš promet od onlajn prodaje dostići 50 miliona evra", rekao je Lars.

U sledećoj godini, a najkasnije 2012. "Bos" namerava da počne internet prodaju i u Kini, prenele su agencije.

Foto: duchesssa, www.sxc.hu

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.