Hrvatski ustaša dobio doživotnu zabranu ulaska na fudbalski stadion: Salutiranje ga skupo koštalo

Izvor: B92, 05.Okt.2022, 11:19

Hrvatski ustaša dobio doživotnu zabranu ulaska na fudbalski stadion: Salutiranje ga skupo koštalo

Brojni navijači Sidnej Junajteda 58, drugoligaša koji je senzacionalno izborio finale australijskog kupa, na utakmici za trofej na "Western Sydney Stadiumu" vikali su "Za dom spremni" sa visoko podignutim desnicama.

Nakon utakmice je pokrenuta istraga, a Gardijan piše da je jedan navijač Sidneja koji je dizao desnicu doživotno proteran sa svih australijskih stadiona. U toku je identifikovanje i ostalih pojedinaca kojima takođe preti slična kazna.

"Ono što je trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da bude slavlje fudbalske igre pokvareno je delovanjem grupa od nekoliko ljudi, koji ne predstavljaju vrednosti naše fudbalske zajednice. Njihovi postupci su omalovažili, povredili i uvredili članove naše fudbalske zajednice. Slike na društvenim mrežama pokazuju mnogo navijača koji učestvuju u ovim gnusnim činovima", rekao je izvršni direktor australijskog fudbalskog saveza Džejms Džonson.

"Radujemo se daljim brzim i teškim kaznama koje će sprovoditi australijski fudbalski savez nakon što se ti navijači identifikuju. Ovo ponašanje nije samo uvreda za jevrejsku zajednicu i domorodačku zajednicu, već i za sve Australijance", dodao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.