Hrvati ugostili vojvotkinju od Jorka: Sara Ferguson u Zagrebu naučila i jednu srpsku reč

Izvor: B92, 10.Jun.2022, 17:41

Hrvati ugostili vojvotkinju od Jorka: Sara Ferguson u Zagrebu naučila i jednu srpsku reč

Sara Ferguson, vojvotkinja od Jorka, javnosti je poznata kao voditeljka i spisateljica, ali Britanci je ponajviše pamte kao bivšu suprugu posrnulog pinca Endrua.

Ferguson je inače glavna ambasadorka Montessori grupe koja je aktivna na nizu društveno odgovornih projekata među kojima je u poslednje u fokusu adekvatna integracija ukrajinskih izbeglica u Hrvatskoj.

Vojvotkinja je danas stigla u Zagreb, a jutros je gostovala u emisiji ''Dobro jutro, Hrvatska''. U razgovoru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << s voditeljima Davorom Meštrovićem i Zlatom Muck Sušec, vojvotkinja se prisetila svojeg ranijeg boravka u Hrvatskoj tokom Domovinskog rata kada je boravila u Splitu.

"Veliko mi je zadovoljstvo što sam ponovo ovde, sećam se kako su Hrvati prema meni bili veoma dobri i ljubazni. Kada sam bila ovde 1992. i 1993. htela sam da donesem nadu deci i porodicama. Želja mi je da podržim decu i Montessori grupu, verujem da je to organizacija koja propagira sigurnost i konzistentnost za decu", rekla je.

Ferguson je autorka brojnih knjiga i slikovnica za decu, od kojih je neke pokazala i tokom emisije.

Na pitanje kako se nosi sa svojom titulom u svakodnevnom životu, Ferguson je rekla da se uvek trudi da bude nasmejana.

"Uvek kažem devojčicama, svojim ćerkama, kada izađeš iz stana, uvek moraš da se smeješ jer ćeš završiti na naslovnici. Ako imate neku platformu, ne smete biti namrgođeni, ako se možete pokazati drugima, morate se nasmešiti i za decu. Ljudi posmatraju način na koji se ponašate, stoga pokažite srcem, a ne umom. Verujem da je to najbolji primer koji možete dati, imam tu sreću da sam na poziciji da to mogu da pokažem drugima", rekla je Ferguson, a voditelji su je naučili i da izgovori ''mrgud''. Etimološki ovaj izraz je praktično srpski, tako da ovog puta nisu insistirali na autentičnoj hrvatskoj reči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.