Hrana za vrućinu

Izvor: Domino Magazin, 11.Jul.2011, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrana za vrućinu

6 saveta koji će vam pomoći da se ohladite, lakše podnesete vrućinu i hranite se zdravo

Leto je definitivno stiglo. Pored toga što bi trebalo da se pridržavate pravila i zaštitite od vrućine, doktori kažu da i hranu morate da prilagodite ovom godišnjem dobu. Nutricionistkinja Susan Moores ima šest saveta kako da se hranite zdravo preko leta ali u skladu sa visokim temperaturama.

1. Hladne supice

Hladne supice su odlična ideja za ručak. One >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << će vam pomoći da unesete i soli koje su neophodne na visokim temperaturama.

2. Lubenica

Idealna hrana leta, koja istovremeno utoljava glad, žeđ i želju za slatkim. Da li znate da imamo savete kako se biraju najbolje lubenice?

3. Povrće

Kuvajte ga, grilujte, propržite ili jedite sveže. Povrće je sjajno leti.

4. Salate

Salate su veoma poželjne preko leta. Eksperimentišite sa ukusima i sastojcima do mile volje. Savet urednika: dodajte proprženi susam u zelenu salatu.

5. Slatko

Nemojte jesti slatkiše i zamenite ih voćem.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.