Holivudske zvezde objavile pismo podrške Izraelu, među njima i Majkl Daglas: Ovo je terorizam FOTO

Izvor: B92, 13.Okt.2023, 22:01

Holivudske zvezde objavile pismo podrške Izraelu, među njima i Majkl Daglas: "Ovo je terorizam" FOTO

Nakon napada Hamasa na Izrael, holivudske zvezde, među kojima Gal Gadot, Džejmi Li Kertis, Kris Pajn, Majim Bialik, Liv Šrajber, Ejmi Šumer, Majkl Daglas, Džeri Sejnfeld, Helen Miren i Debra Mesing, objavili su pismo podrške ljudima koji prolaze ono najgore,

Naime, organizacija Creative Community For Peace objavila je pismo koje je potpisalo na stotinu ljudi koji rade u industriji filma i zabave.

Pismo poziva industriju zabave da govori protiv Hamasa i podrži Izrael >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da se uzdrži od širenja dezinformacija o ratu.

U pismu se ističe da je neophodno učiniti sve što je u njihovoj moći da podstakne terorističku organizaciju da vrati nevine taoce njihovim porodicama.

"Srce me boli zbog izgubljenih života i uništenih porodica. Molim se za sve one koji su pogođeni Hamasovim terorizmom i brutalnošću. I nadam se da će svet ostati nepokolebljiv u svojoj podršci narodu Izraela", rekao je Gal Gadot.

"Posle varvarskog ubistva više od 1.200 Izraelaca, mi u holivudskoj zajednici i širom sveta moramo da stanemo uz Izrael dok se brani od terorističkog režima u Gazi, koji nastoji da uništi Izrael“, rekao je Haim Saban, Izraelac-Amerikanac medijski mogul i investitor.

Šta piše u pismu koje potpisuju stotine zvezda?

U pismu se navodi da je "noćna mora od koje su se Izraelci plašili decenijama postala stvarnost“. "Hamas je ubijao i kidnapovao nevine muškarce, žene i decu. Kidnapovali su i ubijali bebe i starce. Silovali su žene i unakazili njihova tela. Paradirali su njihovim telima ulicama i društvenim mrežama. Kukavički su napali muzički festival koji je doneo smrt i uništenje događaja koji slavi prijateljstvo i ljubav“, navodi se u pismu.

"Ovo je terorizam. Ovo je zlo. Nema opravdanja ili racionalizacije za Hamasove akcije. To su varvarski teroristički akti koje svi moraju osuditi. Oni su teroristička organizacija čije vođe pozivaju na ubijanje Jevreja svuda", dodaje se.

Kreativna zajednica za mir pozvala je kolege u industriji zabave da govore protiv Hamasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.