Hladni dani hlade libido?

Izvor: B92, 17.Feb.2013, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hladni dani hlade libido?

Niske temperature snižavaju i temperaturu tela, a ona u velikoj meri utiče na libido, zbog čega stanovnici toplih krajeva češće vode ljubav od "severnjaka".

Zimski meseci često uzrokuju i hladnoću u postelji i u vezi. Ovo nije signal da su veza ili brak u krizi, već se ova pojava vezuje i uz druge razloge.

Naime, niske temperature snižavaju i temperaturu tela, a ona u velikoj meri utiče na libido, zbog čega stanovnici toplih krajeva češće vode ljubav od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "severnjaka".

Kada nam je hladno, imamo manju želju da se "razgolitimo" i uživamo sa partnerom, a upravo zagrljaji nagih tela je najsnažniji afrodizijak jer dodir kože povećava nivo hormona oksitocina.

Da bi se postelja zagrejala potrebno je da se pojača unos hrane bogate belančevinama jer stimulišu hormon sreće serotonin.

Foto: [marin] / FreeDigitalPhotos.net

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.