Hju Džekmen po peti put operisao rak kože

Izvor: B92, 09.Feb.2016, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hju Džekmen po peti put operisao rak kože

Hju Džekmen je po peti put operisao karcinom bazalnih ćelija kože, blaži oblik raka koji obično napada lice, leđa, uši, ramena ili vrat.

Prvi put je primetio promene na koži još u novembru 2013. Holivudski glumac nikad pre dijagnoze nije koristio kremu sa zaštitnim faktorom, iako lekari u njegovoj rodnoj Australiji insistiraju na tome.

“Rak kože je učestala pojava u Australiji. Pošto nikad nisam nosio kremu za sunčanje, bio sam prvi kandidat”, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Džekmen za People u maju 2015.

On je apelovao na svoje pratioce na Twitteru da “obavezno koriste kremu za sunčanje” i ponovio svoju poruku s Instagrama da se “redovno kontrolišu” kod lekara.

Iako rak bazalnih ćelija nije opasan po život, može se proširiti, ukoliko se ne ukloni.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Borba: Hju Džekmen peti put operisao rak kože

Izvor: Vesti-online.com, 09.Feb.2016

Slavni glumac Hju Džekmen bori se sa rakom kože, i već se peti put operisao u poslednje dve godine. Džekmen boluje od karcinoma bazalnih ćelija kože, blažeg oblika tumora koji obično napada lice, leđa, uši, ramena ili vrat...Glumac je prvi put je primetio promene na koži još u novembru 2013....

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.