Hit na internetu: Voditeljka greškom objavila smrt pape Franje VIDEO

Izvor: B92, 26.Dec.2021, 20:57

Hit na internetu: Voditeljka greškom objavila smrt pape Franje VIDEO

Kajli Pentelov, novinarka i voditeljka vesti na britanskoj mreži ITV, greškom je proglasila smrt 85-godišnjeg pape Franje tokom priloga o božićnoj poruci 'Urbi et Orbi'.

"Fokus papinog svečanog obraćanja bile su njegove molitve da dođe kraj pandemiji. Rekao je da bi vakcine trebalo da budu dostupne onima kojima su najpotrebnije. Njegova smrt je proglašena, uh, oprostite, rekla je Pentelov u subotu uveče.

Nakon Trga svetog Petra na ekranu se pojavila voditeljka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Pentelov koja je nastavila da čita vesti kao da se ništa nije dogodilo.

Njen gaf odmah se proširio na društvenim mrežama.

"Svi grešimo, neka neko ovoj čitačici vesti odmah da piće", komentarisao je BBC-jev novinar Skot Brajan.

"Setite se onih koji danas rade u božićnoj smeni, napisala je jedna osoba, dok je jedna bivša voditeljka otkrila verovatni uzrok greške.

"Kada sam radila za ITV morali smo da vežbamo u slučaju smrti kraljice Elizabete. Imali smo pripremljene tekstove, ali su sva imena bila zamijenjena sa 'gospođa Braun' kako bismo izbegli ovakve greške", objasnila je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.