Hiljade studenata na ulicama Skoplja

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Nov.2014, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hiljade studenata na ulicama Skoplja

Najmanje dvije hiljade studenata se u podne okupilo ispred skopskog Univerziteta "Sv. Kirila i Metodija“, a potom su krenuli u protestnu šetnju do zgrade vlade, a onda i do Ministarstva obrazovanja Makedonije.

Demonstranti su nosili transparente sa porukama "Eksterni ispiti su Titanik u obrazovanju“, "Od obrazovanja pravite spomenik“, "Nismo samo brojke“, "Podržite albanske studente“ i "Nismo pokusne životinje“.

Današnjim protestima prisustvuju studenti iz svih >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << etničkih grupa u Makedoniji.

Vlada Makedonije od prošlog mjeseca je uvela praksu eksternih ispita u osnovnim i srednjim školama, a radi na primjeni istih i na univerzitetima, prenosi Klix.

Iz vlade ponavljaju da su odlučni na tom putu, a da je moguće raspravljati o obliku i metodologiji tih ispita koji će se izvoditi nakon drugog i četvrtog ispita.

Do sada je utvrđeno da se eksterni ispiti za provjeru znanja provode u osnovnim školama krajem maja i početkom juna.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Hiljade studenata na protestu u Skoplju

Izvor: Radio 021, 17.Nov.2014

Najmanje dve hiljade studenata se u podne okupilo ispred skopskog Univerziteta "Sv. Kiril i Metodije", a potom su krenuli u protestnu šetnju do zgrade vlade, a onda i do Ministarstva obrazovanja Makedonije...Demonstranti su nosili transparente sa porukama "Eksterni ispiti su Titanik u obrazovanju",...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.