Hari i Megan podržali uključivanje muškaraca kao saveznika u borbi za ravnopravnost polova

Izvor: B92, 28.Jul.2023, 08:07

Hari i Megan podržali uključivanje muškaraca kao saveznika u borbi za ravnopravnost polova

Megan Markl i princ Hari najavili su svoj sledeći dobrotvorni korak preko veb stranice njihove "Archewell" fondacije, osnovane 2020.

Naime, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa otkrili su da podržavaju novu organizaciju "Equimundo" čiji je cilj da "uključi muškarce i dečake kao saveznike u borbi za rodnu ravnopravnost".

U najnovijem izveštaju na ovom sajtu piše:

"Podaci za 2023. godinu pokazuju da su muškarci sve više uključeni u brigu o drugima i da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << žele da povećaju svoj posao kod kuće, iako ih duboko ukorenjene društvene norme i nedostatak politike podrške i struktura moći odvraćaju od toga".

Njihov izveštaj prepoznaje brigu o drugima kao temelj društva i poziva na kontinuirani napredak ka rodnoj ravnopravnosti. Takođe naglašava potrebu za medijskim predstavljanjem koje normalizuje muške uloge u brizi za druge.

Saopštenje za javnost završava se rečima:

"Fondacija "Archewell" je ponosna što podržava ovaj izveštaj, kao i nastavak rada organizacije "Equimundo" na promovisanju rodne ravnopravnosti širom sveta.

Nakon raskida velikog ugovora sa Spotifajem i navodnih problema sa ugovorom sa Netfliksom, supružnici još nisu objavili svoje naredne poslovne korake. Međutim, njihov dobrotvorni rad je nesumnjivo za svaku pohvalu.

U aprilu je dobrotvorna organizacija "Sentebale", koju su 2006. osnovali princ Hari i princ Siso od Lesota, porasla za više od 50 odsto u prošloj godini zahvaljujući velikoj donaciji vojvode od Saseksa. Harijeva finansijska dokumentacija pokazuje da je dao veliku donaciju koja će biti upotrebljena za "obnavljanje njihovih programa nakon kovida-19 i poboljšanja kvaliteta i dosega njihovog rada“.

Drugi događaji prikupljanja sredstava koje je organizovalo udruženje uključuju aukciju sa pevačem Džejmsom Blantom.

Pored toga, navodno se očekuje da će Hari otputovati u Afriku kako bi snimio dokumentarac za Netfliks. Nakon glasina da je njihov ugovor sa Netflisom "neizvestan", Hari je rekao da želi da ovaj dokumentarac bude uspešan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.