Greškom dobila 850.000 funti, pokušala da se opravda, pa pobegla

Izvor: B92, 04.Sep.2017, 08:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Greškom dobila 850.000 funti, pokušala da se opravda, pa pobegla

Dvadesetsedmogodišnja studentkinja Sibongli Mani svakog meseca je dobijala stipendiju u iznosu od 85 funti, za hranu i knjige. Međutim, nedavno joj je na račun greškom uplaćeno 850.000 funti.

Grešku nije prijavila, pa je novac trošila na skupe zabave, skupu garderobu i skupa pića.

Njeno ponašanje postalo je čudno njenim kolegama koji su rešili da prijave slučaj. Utvrđena je greška, a Mani je, nakon potrošenih 50.000 dinara i odluke da ne prizna krivicu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pobegla.

Iako je od nje traženo da novac vrati, to se još nije dogogilo. Ona je sumu od 50.000 funti potrošila za 73 dana.

"Odjednom je bila glamurozna, pojavljivala se u skupim haljinama. Mislili smo da je dobila na lutriji“, rekao je jedan od studenata.

Ona je na Fejsbuku napisala kako je grešku prijavila vlastima.

"Danas je moj život postao drištveni skanda. Prozvana sam javno i postiđena. Danas me smtraju osobom koja je ukrala novac od drugih studenata“, napisala je, a nakon što je pobegla i ugasila profil izjavila je da je sasvim jasno ona nije napravila nikakvu grešku.

Sa Univerziteta su saopštili da ova greška neće uticati na druge studente koji će uredno dobiti svoju stipendiju.

"Ona će morati da otplati taj novac“, dodali su sa fakulteta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Greškom joj na račun uplaćeno 850.000 funti: Potrošila 50.000 i pobegla

Izvor: Vesti-online.com, 04.Sep.2017

Dvadesetsedmogodišnja studentkinja Sibongli Mani iz Južne Afrike vodila je običan studentski život. Svakog meseca dobijala je stipendiju u iznosu od 85 funti, kao pomoć za hranu i knjige. A onda je jednog dana na njen račun "leglo" 850.000 funti....Recovery process has begun #SibongileMani pic.twitter.com/Oi2mxfy3A3—...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.