Great Shanghai

Izvor: B92, 01.Dec.2009, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Great Shanghai

I pored velike table „Great Shanghai", vidljive još na prilasku mini tržnom centru naspram novobeogradske Opštine, neće vam biti jasno gde se ovaj restoran nalazi sve dok ne otkrijete malena vrata pored eroteke „Žabac".

Adresa: Omladinskih brigada 18b

Telefon: 011/ 2137 - 986

Radno vreme restorana i kuhinje: od 12.00 do 23.00

Gradski prevoz: Autobus - 17, 18, 68, 73, 88, 610, 611

Jelovnik: >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na srpskom, engleskom i kineskom jeziku

Osoblje govori: srpski, engleski i kineski jezik

Vegetarijanski meni: da

Vrsta kuhinje: kineska

Glavna jela: od 360 do 1.200 dinara

Dnevni meni: da, 460 dinara

Prostorija za nepušače: da

Sam lokal podeljen je na dva nivoa: prizemni u kojem je švedski sto (da li ga i Kinezi zovu švedskim — to ne znamo), i skučeno, nisko potkrovlje u koje dnevna svetlost prodire tek toliko da ne bude u potpunom mraku.

Sa pomenutog švedskog stola, za 460 dinara možete da odaberete dva glavna jela uz razne priloge, a pošto nismo za kinesku hranu spremljenu unapred, prešli smo za rotirajuće stolove na spratu i izabrali nekoliko stavki sa menija.

Iako smo od ravnodušnog konobara očajnički tražili da nas obraduje nekim novim i drugačijim predjelom, smirenim tonom objasnio nam je da toga ili nema ili priprema predugo traje, pa ostadoše pusta želja i teletina sa pet začina i kineski valjušci i celer sa sušenim mesom.

Ali, zato se ozario na pomen prolećnih rolnica i čestitao nam na izboru. Čini se da su u „Makau" ipak veći majstori za rolnice nego u „Šangaju", jer ovde su punjene samo manjom količinom povrća, uglavnom kupusom.

Vrela supa od belih pečuraka bistra je i neutralna, a pileća čorba sa kukuruzom i jajima slična onoj u domaćim kafanama.

Najveće uživanje — teletina u slatkom sosu, čokoladno tamni komadi mesa donekle zakiseljeni limunovim sokom, bez ikakvog drugog priloga.

Piletina u kariju sa domaćim povrćem (paprika, crni luk, kupus), kao i činjenica da se koristi klasičan escajg (štapići čak ni opciono), potvrđuje da je ovde sve prilagođeno lokalnom ukusu i navikama.

Naravno, jelovnik od preko 300 stavki mora da sadrži i neke skrivene dragulje, pa ćemo ih uskoro ponovo potražiti u odeljku sa ribama i morskim plodovima.

Obrok za dvoje, bez vina, košta 2.300 dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.