Gradonačelnik traži zabranu nastupa Desingerice i Pljugice: Ne želimo neprimereno ponašanje

Izvor: B92, 17.Avg.2023, 17:53

Gradonačelnik traži zabranu nastupa Desingerice i Pljugice: "Ne želimo neprimereno ponašanje"

Gradonačelnik Banjaluke izdao je saopštenje povodom najavljenog nastupa kontoverznih izvođača Desingerice i pljugice.

Kontroverzni dvojac Dragomir Despić i Luka Bijelović, poznatiji kao Desingerica i Pljugica, podigli su region na noge, a snimci s njihovih nastupa postali su viralni. Dok ih omladina obožava i rado posećuje njihove nastupe, a javnost je zgrožena većinom njihovih performansa. Srbiju je obišao snimak s nastupa na kom Desingerica devojci iz publike daje mikrofon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da peva njegove pesme, dok ju je on udarao patikom po glavi, a samo par dana kasnije je objavljen snimak kako pere noge pivom i baca čarape u bazen.

Sada se gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković se oglasio i otkrio da ne podržava koncert kontroverznog reperskog dvojca Desingerice i Pljugice koji treba da se održi u Republici Srpskoj.

"Banjaluka ne učestvuje u organizaciji i ne podržava održavanje koncerta izvođača pod nazivom 'Desingerica i Pljugica'. U vezi sa tim izdao sam naredbu svim našim preduzećima kao i nadležnim odeljenjima da prilikom dobijanja zahteva za davanje u zakup javne površine analiziraju sam događaj i upoznaju se sa sadržajem istog koji se planira izvoditi na javnim površinama na teritoriji grada Banja Luka. Shodno tome, svi događaji i manifestacije koje se ocene kao neprimjereni neće dobiti dozvole Grada. Naša dužnost je da pratimo koje se to vrednosti plasiraju našoj deci, omladini i sugrađanima", piše u objavi Draška Stanivukovića na Instagramu.

Njima je svojevremeno zbog degutantnog ponašanja na sceni otkazan nastup u Prijedoru, a Desingerica je jednom prilikom zapalio domaću javnost kontroverznim stavom o ženskim poslovima, kao i "nekada neophodnom prevaspitavanju" pripadnica lepšeg pola.

Nedavno je doživeo saobraćajnu nesreću kada je kako je rekao "sa 140 ispravio krivinu" i sleteo u jarak, kao i da je polomio grudnu kost, ali da nema nameru da zbog toga prestane da nastupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.