Gradonačelnik Zadra dao otkaz direktoru zbog Aleksandre Prijović

Izvor: B92, 28.Feb.2024, 13:07

Gradonačelnik Zadra dao otkaz direktoru zbog Aleksandre Prijović

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić odlučio je da smeni direktora Sportskog centra Višnjik Denisa Karlovića zbog organizacije koncerta srpske pevačice Aleksandre Prijović.

Dukić je odlučio da za narednu nedelju sazove skupštinu SC Višnjik sa jedinom tačkom dnevnog reda – razrešenje direktora Karlovića. Smenu Karlovića treba da potvrdi skupština, a jedini član skupštine je gradonačelnik Dukić.

"Skupština trgovačkog preduzeća SC Višnjik d.o.o. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koju zastupa gradonačelnik grada Zadra, pripremiće odluku o razrešenju direktora tog preduzeća Denisa Karlovića. Skupština će biti sazvana iduće sedmice", potvrdio je za Zadarski.hr Ante Ćurković, šef kabineta gradonačelnika, koji je Jutarnjem listu prosledio izjavu gradonačelnika Dukića.

"Već neko vreme postoji kršenje poverenja između Upravnog odbora i Skupštine ŠC Višnjik d.o.o., odnosno direktora i mene kao gradonačelnika, što je rezultiralo ovom odlukom. Pre svega, to se odnosi na nedoslednost u komunikaciji i različito shvatanje prioriteta u aktivnostima samog preduzeća. Ovo nepoverenje je produbljeno i tokom rasprave o organizaciji koncerata nekoliko izvođača za koje je direktor tražio moju saglasnost, iako to nije uobičajeno za slične događaje za koje direktor uvek potpuno samostalno odlučuje. Konačno, manipulacija netačnim informacijama prema javnosti nanela je reputaciju tog trgovačkog društva i Grada Zadra i potvrdila nemogućnost dalje saradnje u uslovima međusobnog nepoverenja. Sva dosadašnja i buduća ulaganja u taj sportski kompleks čine dugoročni program razvoja sporta Grada Zadra, koji se sustavno provodi u nekoliko mandata bivših gradonačelnika. Kroz ovaj program sistemski se ulažu značajna budžetska sredstva u nove sportske objekte i tako će biti i ubuduće, a na doprinosu zahvaljujem direktoru Karloviću koji je učestvovao u realizaciji nekoliko ovakvih projekata", objasnio je gradonačelnik Dukić i napomenuo da će Karloviću biti ponuđeno odgovarajuće radno mesto u SC Višnjik u skladu sa sistematizacijom radnih mesta i njegovom stručnom osposobljenošću.

"Juče smo imali sastanak na kojem smo razgovarali o svemu i to je sve što mogu da vam kažem u ovom trenutku", rekao je direktor Karlović za Jutarnji list.

Tako je skandal oko Dukićeve zabrane koncerta Aleksandre Prijović u Zadru dobio politički epilog, samo nekoliko dana nakon što je SC Višnjik potpisao ugovor sa agencijom koja zastupa Prijovićevu i još sedam izvođača koji će nastupiti na Višnjiku u naredne dve godine. Dukić smatra Karlovića direktno odgovornim za medijsku štetu koja mu je naneta objavljivanjem informacije da je lično zabranio nastup Aleksandre Prijović. Međutim, Karlović je rekao da je od gradonačelnika tražio saglasnost za spisak izvođača koji će ove i sledeće godine nastupiti na Višnjiku, među kojima je i Prijovićeva, ali je pre toga samostalno donosio odluke o izvođačima.

Podsetimo, nakon što je u javnost procurila informacija da je gradonačelnik Dukić zabranio nastup popularnoj pevačici na Višnjiku, Dukić je negirao zabranu koncerta, da bi nakon toga SC Višnjik ušao u pregovore sa njenom agencijom i zaključio ugovor za nastup u junu pod dvaput boljim uslovima za SC Višnjik od prethodnih izvođača. Prema podacima agencije Eventim, preko 90 odsto ulaznica za koncert u Zadru već je prodato, piše Zadarski.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.