Grad sa 100000 praznih šatora gde izbeglice nisu dobrodošle

Izvor: Medias.rs, 15.Sep.2015, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad sa 100000 praznih šatora gde izbeglice nisu dobrodošle

Gradić Mina na zapadu Saudijske Arabije našao se u fokusu javnosti poslednjih meseci, kada su migracije izbeglica iz ratom zahvaćenih područja Azije i Afrike postale gorući problem Evrope. Grad je u svakom trenutku opremljen za smeštaj više od 3 miliona ljudi, ali je van sezone hadža koja traje samo pet dana godišnje gotovo potpuno prazan.

Nastavak na Medias.rs...






Povezane vesti

Pinoti i Gašić: Problem izbeglica otvara brojna pitanja

Izvor: Blic, 16.Sep.2015, 17:12

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić i ministar odbrane Italije Roberta Pinoti ocenili su u Rimu da konstantan priliv ljudi iz ratom zahvaćenih područja koji utočište traže unutar granica Evrope otvara brojna ekonomska, socijalna, politička i bezbednosna pitanja...Gašić i Pinotijeva su ocenili...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medias.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medias.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.