Govor koji je rasplakao Holivud

Izvor: B92, 26.Avg.2014, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Govor koji je rasplakao Holivud

Na ovogodišnjim Emi nagradama odata je počast Robinu Vilijamsu dirljivim segmentom Bilija Kristala, Vilijamsovog dugogodišnjeg prijatelja.

Kristal je na ovogodišnjoj dodeli Emi nagrada govorio o pokojnom glumcu, a ovaj govor izmamio je suze mnogima.

„Bio je najbolji prijatelj kog ste ikada mogli da poželite. Veoma je teško pričati o njemu u prošlom vremenu zato što je toliko bio prisutan u našim životima. Bio je najsvetlija zvezda u komedijskoj galaksiji“, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pričao je Kristal.

"Zasmejavao nas je. Svaki put kada bismo ga videli - na televiziji, u filmovima, noćnim klubovima, bolnicama, skloništima za beskućnike, među vojnicima na ratištu...čak i u dnevnoj sobi devojčice koja umire, a upoznavanje sa njim joj je bila poslednja želja, znao je da nas nasmeje. Proveo sam brojne, srećne trenutke sa Robinom na bini. Njegova genijalnost je bila nešto neverovatno, a energija neiscrpna. Sećam se da sam često puta mislio: Kada bih ga osedlao i ostao na njemu osam sekundi, bilo bi strava...bio je smešan uvek i svuda, moj prijatelj...", govorio je glumac.

“Teši me misao da Robin i dalje sija punim sjajem...iako su neka od ovih nebeskih tela zapravo ugašena, njihova energija je tolika da, i posle 'smrti' vidimo njihovu svetlost. I videćemo je zauvek. Sjaj će biti toliko jak da će vam zagrejati srca, zasuziti oči, a vi ćete pomisliti - 'Robin Vilijams”

„Robin Vilijams je bio koncept“, zaključio je Kristal u svom dirljivom izlaganju.

Vilijams je pronađen mrtav u njegovom domu u Kaliforniji 11. avgusta, imao je 63 godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.