Izvor: Domino Magazin, 02.Okt.2012, 06:02 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Govedina s paprikama
Viljuškom po svetu – Kineska kuhinja Mike Dajmaka
Pola kg goveđeg buta (očišćenog od žilica i masnoće); 2 manja luka; 1 crvena i 1 zelena paprika; 4 kašike ulja; pola kašike seckanog belog luka; pola kašike mešanih začina (đumbir, cimet, crvena ljuta paprika, 2 istucana karanfilića); kašika soja sosa; pola kocke za goveđu supu; kašika gustina; 4 kašike ulja
Meso narežite na tanke komadiće. Luk izrežite na deblje listiće, a papriku na trake. >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << Jako zagrejte ulje i naglo ispržite meso, dodajte povrće i sve začine, pržite dok paprika i luk ne uvenu, a sok iz tiganja ne ispari.
Pola kocke za supu razdrobite u 1 dl hladne vode, umešajte kašiku gistina i kašiku soja sosa, pa prelijte meso i mešajte dok ne provri.
Kuvanje za gurmane
Piše: Mika Dajmak
Autor je urednik Malog kuvara, dodatka petkom u dnevniku Danas, tvorac nekoliko serijala o kuvanju na raznim televizijama, pisac više bestselera iz oblasti kulinarstva: "Sočni kuvar Dva debela novinara", "Šaputanja iz rerne debelih novinara"...
Specijalni dodatak svakog petka
na osam strana.
Govedina u sosu od svežeg paradajza
Izvor: Domino Magazin, 03.Okt.2012, 06:02
Viljuškom po svetu – Kineska kuhinja Mike Dajmaka..Pola kilograma govedine; kilogram svežeg paradajza; 1 srednji luk; veza celerovih grančica; 2 kašike soja sosa; kašika seckanog belog luka; kašika šećera; na vrh noža đumbira; kašika gustina; 5 kašika ulja..Meso iseckajte na tanke zalogaje....