Google poklanja 10 miliona dolara

Izvor: B92, 25.Sep.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google poklanja 10 miliona dolara

Povodom deset godina od svog osnivanja, najpopularniji Internet pretraživač "Google" najavio je da će pokloniti 10 miliona dolara "za najbolje ideje koje će promeniti svet.

Kompanija iz Kalifornije saopštila je da će ta suma biti podeljena između pet osoba koje će ponuditi najbolje ideje.

Biće izabrane ideje koje mogu da daju "sjajne rezultate putem inteligentne tehnologije", čija bi realizacija bila pokrenuta na niskoj skali, a dugoročno bi imale ogroman uticaj, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << precizira se na sajtu kompanije "Google”.

"Google” je obećao da će finansirati najbolje ideje, a da će njihovi autori uživati u "dobroj karmi" i zadovoljstvu da njihove ideje mogu da pomognu mnogim ljudima.

Zainteresovani će moći da svoje predloge podnose do 20. oktobra.

Prvih sto najboljih ideja biće izdvojeno i objavljeno 27. januara 2009, a potom će posetioci glasanjem sastaviti uži izbor od 20 finalista od kojih će pet biti izabrano odlukom saveta koji će oformiti ova kompanija.

"Mi u smatramo da nemamo odgovore, već verujemo da su oni tu negde", stoji na stranici posvećenoj ovom projektu na sajtu "Google”.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Gugl" za svoj rođendan poklanja 10 miliona dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2008

SAN FRANCISKO - Povodom deset godina od svog osnivanja, najpopularniji Internet pretraživač "Gugl" najavio je da će pokloniti 10 miliona dolara "za najbolje ideje koje će promeniti svet"...Kompanija iz Kalifornije saopštila je da će ta suma biti podeljena između pet osoba koje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.