Golišavi konjanici na -15 stepeni

Izvor: B92, 09.Dec.2010, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Golišavi "konjanici" na -15 stepeni

Četvorica britanskih turista uhapšena su u Letoniji nakon što su primećeni kako, na temperaturi od minus 15 stepeni Celzijusa, goli jašu drvenog konja, napravljenog u prirodnoj veličini.

Policija je saopštila da su četvorica muškaraca goli pozirali u glavnom gradu Letonije, Rigi pod dejstvom alkohola. Video snimak pijanih šaljivdžija postavljen je i na video servis YouTube, a pogledalo ga je više od 60.000 ljudi.

Pošto ih je policija privela u stanicu kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi se obukli, tridesetogodišnjaci su optuženi za huliganstvo i novčano su kažnjeni, svaki po 108 evra.

Riga je i u prošlosti imala problema sa turistima, uglavnom sa Britancima, koji su urinirali po Spomeniku slobode, zbog čega je usledio pritisak javnosti da se uvedu dodatne policijske patrole i strožije kazne za one koji krše zakon. Veliki drveni konj na kome su se fotografisali Britanci nalazi se u blizini Crkve svetog Petra.

Hapšenje četvorice golih muškaraca dogodilo se blizu mesta na kome je gradonačelnik Rige upalio sijalice na gradskom Božićnom drvetu nekoliko sati ranije, prenose agencije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.