Gojaznost vodi u smrt

Izvor: Domino Magazin, 02.Dec.2010, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojaznost vodi u smrt

Čak i nekoliko kilograma povećava rizike

Ukoliko imate čak i par kilograma viška, trebalo bi da obratite pažnju na liniju pošto je novo istraživanje dokazalo da čak i to može imati fatalan ishod.

Samo nekoliko kilograma više od idealne težine možu uzrokovati preuranjenu smrt, a povećava i rizik od bolesti srca, moždanog udara i određenih vrsta karcinoma.

“Nešto više mesa na kostima, posebno ako ima masnoća, vrlo je štetno za ljudsko zdravlje. >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << To je dokazalo i naše istraživanje koje pokazuje da i nekoliko kilograma viška može odvesti u smrt”, istakao je jedan od voditelja istraživanja dr. Michael Thun i dodao da ljudi moraju više pažnje da posvete svoj zdravlju i ozbiljno shvate gojaznost.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.