Glumicu napali zbog toga što pokazuje simpatije prema ubijenom Bagdadiju

Izvor: B92, 29.Okt.2019, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glumicu napali zbog toga što pokazuje simpatije prema ubijenom Bagdadiju

Holivudska glumica Džejmi Li Kertis poznata je po svojim liberalnim stavovima, a sada je došla u žižu interesovanja. Ona je naime, napala američkog predsednika Donalda Trampa, nakon što je on objavio vest da je vođa "Islamske države" Abu Bakar el Bagdadi ubijen.

Ona je na društvenoj mreži Tviter objavila poruku, koju je portal RT video kao odraz simpatije prema teroristi.

"Sva živa bića pate kada ih dignete u vazduh... Svako ko je bio u ratu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i iskusio napad, za razliku od vas (obratila se Donaldu Trampu), bio bi sa tim upoznat. Rat je brutalan", napisala je glumica, reagujući na Trampove tvitove o Bagdadiju.

Mnoge je na Tviteru zbunilo i naljutilo to što je Kertis osetila potrebu da skrene pažnju na Bagdadijeve patnje, s obzirom na to da je bivši vođa Islamske države bio odgovoran za nanošenje mnogo smrti i patnje.

Ispovest žrtve Islamske države nakon ubistva Bagdadija: "Ovo nije kraj"

Naravno, mnogim Trampovim pristalicama se nije svidelo ono što je Kertis imala potrebu da kaže.

"Tramp je to uradio. On je pobedio Bagdadija", jedan je od komentara.

Drugi korisnik ove društvene mreže napisao je da ona zapravo pokazuje osećaj simpatije prema "čoveku koji je odgovoran za smrt hiljade ljudi i to sve samo zbog toga što prezire Trampa".

Bivša žena El Bagdadija: "Udala sam se za normalnog čoveka, predavača na Univerzitetu"

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je u nedelju da je lider tzv. Islamske države Abu Bakir al-Bagdadi mrtav, te da su operaciju sprovele SAD koje su ga dugo tražile.

Istakao je i da je američka vojna operacija u kojoj je ubijen vođa Islamske države Abu Bakr al Bagdadi značajnija od one u kojoj je ubijen Osama bin Laden 2011. godine tokom Obamine vladavine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.