Glumici dijagnostikovano retko oboljenje VIDEO

Izvor: B92, 26.Feb.2024, 12:41

Glumici dijagnostikovano retko oboljenje VIDEO

Glumici i komičarki Ejmi Šumer dijagnostikovan je Kušingov sindrom, retko oboljenje i posledica produženog dejstva povišenih vrednosti hormona kortizola, često praćeno dijabetesom, hipertenzijom, osteoporozom.

Kušingov sindrom može u znatnoj meri da naruši kvalitet života pacijenta, što se upravo i desilo sa Ejmi.

Naime, ona je početkom ovog meseca gostovala u emisiji Džimija Felona, nakon čega su neki na društvenim mrežama kritički komentarisali da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se njen izgled promenio.

Ono što su prvo primetili jeste višak kilograma i naduvenost.

Ejmi je uzvratila rečima da se u njenom svetu trenutno dešavaju neke "medicinske i hormonske stvari", ali je dodala da je dobro.

A nakon što je konačno dobila dijagnozu, obratila se pratiocima na Instagramu.

Ejmi Šumer je rekla da se osećala "preporođeno" kada je saznala dijagnozu, nakon neizvesne serije testova da bi se utvrdilo šta se dešava.

"Saznati da imam onu vrstu Kušinga koja će se sama od sebe rešiti i da sam zdrava… Bila je to najveća vest koja se može zamisliti. Bilo je to nekoliko ludih nedelja za mene i moju porodicu”, istakla je Ejmi Šumer.

Rekla je da se oseća motivisano da otkrije dijagnozu kako bi se zalagala za zdravlje žena.

“Kritika naših tela koja se stalno menjaju jeste nešto čime sam se dugo bavila i svedok sam toga. Toliko želim da žene vole sebe i budu nemilosrdne kada se bore za sopstveno zdravlje u sistemu koji im obično ne veruje", zaključila je Ejmi Šumer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Glumici i komičarki dijagnostifikovano rijetko oboljenje (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Feb.2024

Glumici i komičarki Ejmi Šumer dijagnostifikovan je Kušingov sindrom, rijetko oboljenje i posljedica produženog dejstva povišenih vrijednosti hormona kortizola, često praćen dijabetesom, hipertenzijom, osteoporozom.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.