Glumac preživeo šest srčanih udara: Četiri puta su ga reanimirali, otkrio detalje

Izvor: B92, 04.Dec.2023, 16:20

Glumac preživeo šest srčanih udara: Četiri puta su ga reanimirali, otkrio detalje

Glumac Mark Šepard bio je u petak na ivici života i smrti jer je preživeo šest srčanih udara. Bio je u kuhinji kada se srušio, nakon čega je počelo nešto što se, blago rečeno, može opisati kao drama.

Detalje je otkrio na Instagramu, gde je napisao da su ga četiri puta reanimirali. Priča je mnoge šokirala, a brojne kolege poželele su mu da se što pre oporavi.

Kako je glumac napisao, njegova leva koronarna arterija bila je 100 odsto začepljena. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mark Šepard zahvalio se supruzi i lekarskom timu bolnice St. Džozefs. "Šanse da preživim bile su ravne nuli", poručio je.

Leva prednja silazna arterija je najveća koronarna arterija koja prenosi gotovo 50 odsto sve krvi koronarne cirkulacije, prema National Library of Medicine.

Glumac, koji ima 59 godina i koji je najpoznatiji po ulozi u seriji "Supernatural", rekao je da se oseća odlično nakon svega i da će ga uskoro pustiti iz bolnice.

"Mark! Ne moraš svaki put da uradiš najviše i najveće! Šest srčanih udara? Dva ili tri bila bi dovoljno impresivna. Impresionirao si nas, u redu. Sada prestani sa tim i vrati se nama. Volim te, prijatelju", napisao je glumac Miša Kolins, prenosi Pipl (People).

Pre sedam godina Evan Vaserstrom iz Kalifornije doživeo je čak osam srčanih udara.

"Doktor i dve medicinske sestre stajali su iznad mene i pitali su me kako se zovem. Bio sam toliko nervozan da su morali da me vežu, koliko sam vikao. Nisam znao šta se događa, ubrzo je u sobu ušla moja majka, što me je dovoljno smirilo da shvatim da sam u bolnici. Zgrabio sam je za ruku i rekao da ne želim da umrem", rekao je nakon svega Evan Vaserstrom, kom su lekari saopštili da je doživeo srčani udar koji nazivaju "udovac-majstor". Ista stvar desila se i popularnom glumcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.