Glumac pomaže svom narodu koji se bori sa požarima: Srce mi je slomljeno, ostanite jaki VIDEO

Izvor: B92, 16.Avg.2023, 09:01

Glumac pomaže svom narodu koji se bori sa požarima: "Srce mi je slomljeno, ostanite jaki" VIDEO

Glumac Dvejn Džonson je rodom sa ostrva Maui, gde trenutno pomaže u spasavanju ljudi od požara.

Broj poginulih u požarima na Havajima, najgorim u SAD-u više od sto godina, mogao bi da se udvostruči ili čak utrostruči ove nedelje, upozorile su vlasti, očekujući da će pronaći "10 do 20" mrtvih dnevno, dok su trenutno na meti kritika zbog upravljanja ovom katastrofom.

Požari, neobičnog intenziteta i brzine, odneli su 96 života do sada na ostrvu Maui, prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podacima objavljenim u nedelju uveče.

Glumac Dvejn Džonson je rodom sa ostrva Maui, gde još uvek pomaže u spasavanju.

"Prvi koji reaguju, medicinski timovi, hoteli, lokalna preduzeća, organizacije za hitne slučajeve na terenu... Sve su to naši lokalni heroji. Ostanite jaki – volimo vas i cenimo. Naši preci su nam u krvi. To smo mi. To je ono što radimo“, rekao je on u video poruci objavljenoj na svom Instagramu.

"Srce mi je potpuno slomljeno“, dodao je on i objavio nekoliko srceparajućih fotografija koje su nastale nakon požara.

Vlasti i dalje tragaju za 1.300 nestalih ljudi, rekao je guverner. Taj broj opada kako se komunikacija na Mauiju postepeno obnavlja i stanovnici mogu da lociraju svoje najmilije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.