Glumac Viktor Savić pozvao građane na protest podrške komšijama VIDEO

Izvor: B92, 17.Jan.2020, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glumac Viktor Savić pozvao građane na protest podrške komšijama VIDEO

Srpski glumac Viktor Savić pozvao je građane da dođu danas na protest koji se ispred Crkve Svetog Marka održava danas u 18 sati u Beogradu.

"Braćo i sestre, pozivam vas da 17. januara u 18 časova dođete na plato ispred Crkve Svetog Marka, gde će se održati miran protest podrške srpskom narodu i SPC u Crnoj Gori", rekao je Savić u objavi na društvenoj mreži Tviter.

On je poručio da protest organizuju studenti Pravnog fakuleteta Univerziteta u Beogradu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Inače, usvajanje Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori dovelo je do velikog nezadovoljstva velikog broja građana. Tim zakonom, naime, predviđa se, između ostalog, da država postaje vlasnik svih verskih objekata koji su izgrađeni do decembra 1918. godine ukoliko verske zajednice ne dokažu vlasništvo nad njima.

Zakon je stupio na snagu 8. januara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.