Glumac Igre prestola o svojoj dijagnozi: Shvatio sam da mi život zavisi od toga

Izvor: B92, 13.Jan.2024, 19:04

Glumac "Igre prestola" o svojoj dijagnozi: "Shvatio sam da mi život zavisi od toga"

Zvezda serije "Igra prestola", Kit Harington, otkrio je da mu je dijagnostifikovan poremećaj pažnje i hiperaktivnosti (ADHD) dok je bio na rehabilitaciji 2019. zbog problema s alkoholom.

Ovaj 37-godišnji glumac ispričao je kako je za svoju dijagnozu saznao dok je bio u američkoj klinici u koju je otišao nakon što nje četiri godine pokušavao da prestane da pije.

Prisećajući se svoje mladosti, glumac je rekao da bi ga njegovi roditelji nazivali "princem tame" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog lošeg raspoloženja u koje bi padao, a koje "nikada nije nestalo nakon njegovih tinejdžerskih godina."

Kit je govorio o svojoj dijagnozi tokom gostovanja u podcastu "The Hidden 20%" sa Benom Bransonom koji ima autizam i ADHD.

"Shvatio sam da moj život zavisi od toga. Srećom, to je bilo pravo mesto u pravo vreme. Odatle sam uspeo da stvorim novi život", rekao je glumac, prenosi Dejli mejl.

Takođe je dodao da su mu se tokom tinejdžerskih godina raspoloženja menjala tek kad ih je postao svesniji.

"Kad bi se to dogodilo, mogao sam... srušiti celu sobu. I malom delu mene se sviđao takav učinak. Tako da sam morao biti jako svestan da se to događa i morao sam da se sklonim iz situacije koja to uzrokuje", pojasnio je.

Glumac je takođe priznao da su njegovu bitku sa mentalnim zdravljem pogoršali obožavatelji "Igre prestolja" koji ga tretiraju kao njegovog lika Džona Snoua.

"Ljudi bi me tretirali kao lika. Ali u životu se uopšte nisam tako osećao. I to je dovelo do nekih psiholoških ožiljaka", priznao je glumac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.