Glumac Deni Masterson osuđen na 30 godina zatvora zbog dva silovanja

Izvor: B92, 07.Sep.2023, 21:12

Glumac Deni Masterson osuđen na 30 godina zatvora zbog dva silovanja

Deni Masterson, poznat po ulozi u poznatoj seriji "Vesele sedamdesete", osuđen je na 30 godina zatvora zbog silovanja dve žene, što znači da će dočekati poznu starost iza rešetaka.

Glumac je osuđen nakon što su tri žene, sa kojima je bio u Sajentološkoj crkvi, svedočile protiv njega da ih je seksualno napao u svojoj kući u Holivudu dok je bio na vrhuncu televizijske slave, a sada jezbog toga osuđen na 30 godina zatvora, piše BBC.

U četvrtak je sudija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Šarlen Olmedo dozvolio žrtvama da pročitaju izjave, dok su one tvrdile da se glumac oslanja na uticaj istaknutog sajentologa i pokušava na taj način da zaobiđe odgovornost.

Masterson je proglašen krivim u maju na ponovljenom suđenju nakon što prva porota nije mogla da donese presudu 2022. Njegova supruga Bižu Filips viđena je kako ulazi u sud sa članovima porodice dok je ročište bilo u toku.

Pre izricanja presude, sudija je odbio predlog za novo suđenje od strane tima odbrane Mastersona. Porota je čula svedočenje da im je dao drogu pre nego što ih je napao.

Proglašen je krivim za silovanje za dvoje od troje optuženih. Nakon što je osuđen, Masterson je smatran rizičnim za bekstvo, te je priveden i smešten u zatvor.

Masterson je prvi put optužen za silovanje 2017. godine tokom vrhunca pokreta #MeToo. On je negirao optužbe i rekao da je svaki od susreta bio sporazuman.

Optužbe su usledile nakon trogodišnje istrage policije Los Anđelesa. U još dva slučaja tužioci nisu podigli optužnice zbog nedostatka dokaza i isteka roka zastarelosti.

Tokom suđenja, tužioci su tvrdili da je sajentološka crkva pomogla da se prikriju napadi - navod koji je organizacija kategorički negirala.

Nekoliko žena su rekle da su im bile potrebne godine da se izjasne jer su ih zvaničnici sajentološke crkve obeshrabrili da prijave silovatelja policiji.

Tokom suđenja, sudija Olmedo je dozvolio obema stranama da razgovaraju o dogmi i praksi sajentologije, što je razbesnelo versku zajednicu.

U svom saopštenju nakon presude, Crkva je navela da "ne postoji ni tračak dokaza koji podržavaju skandalozne tvrdnje da je Crkva uznemiravala tužitelje".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Deni Masterson, glumac iz „Veselih sedamdesetih“, osuđen na 30 godina zatvora zbog silovanja dve žene

Izvor: Danas, 07.Sep.2023

  Američki glumac Deni Masterson proglašen je krivim za silovanje dve žene pre više od dve decenije, prenosi N1.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.