Gluma me je spasila stranputice: Srpski glumac iz spota Seljaci preneo važnu poruku mladima

Izvor: B92, 30.Nov.2023, 12:13

"Gluma me je spasila stranputice": Srpski glumac iz spota "Seljaci" preneo važnu poruku mladima

Umetnost često može biti način da se prebrode teške životne situacije, nekima spasi život, a srpski mladi glumac Srećko Janićijević podelio je svoju priču koja bi mogla da bude inspiracija mladima i onima koje muče, naizgled, bezizlazne situacije.

Janićijević je imao priliku da deli kadar i scenu sa mnogim velikanima naše glumačke scene, poput Mire Banjac, Bode Ninkovića, a upravo ga je gluma, kako kaže, spasila stranputice.

Ovaj mladi glumac našao se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i u novom predizbornom sportu Srpske napredne stranke i stao je u kadar sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i istakao da je bilo vrlo prijatno na snimanju. On je u spotu jedan od dvojice muškaraca sa sela koji u lokalnoj kafani pričaju o ekonomiji, zdravstvu, infrastrukturi, kao i politici.

“Može se reći da je gluma izabrala mene, jer kada odrastate u porodičnom neskladu, da se tako izrazim, mnogi izazovi su pred vama. Nažalost mnogi vode u stranputicu, a ja sam umesto na ulicu otišao u Teatar 13 gde je sve počelo, zajedno sa njima sam rastao i kao čovek i kao glumac”, rekao je za B92.net Srećko Janićijević.

Nakon stasavanja u Teatru 13, Srećko je postao deo pozorišta u kojem nije samo glumac, već i organizator i neko ko se zalaže za negovanje umetnosti. U pitanju je Teatar ulica, nezavisno pozorište koje okuplja umetnike i sa i bez diplome, reditelje, scenariste, pisce, koreografe i neguje kako pozorišnu, tako i druge umtenosti.

“Teatar Ulica okuplja umetnike sa i bez diplome, to dopušta širok dijapazon profesija i zanimanja članova teatra. Raznikost u znanjima i vestinama bila je prednost u mnogim segmentima, počevši od doprinosa u radu same organizacije do mogućnosti ostvarenja potencijala svih vrsta. Tako bih i opisao Teatar Ulica i istakao njegov znacaj u društvu. To je mesto gde se umnožavaju talenti, mesto gde se udzižu umetnost i kultura, mesto gde će se osećati "kao kod kuce" svako ko vrednuje ove stvari i teži stvaralaštvu”, rekao je Janićijević.

Glumac je kazao i da se ugledao na velikog Radeta Šerbedžiju, ali da mu je najvažniji napredak koji je ostvario i da sada svojim primerom mladima želi da pokaže da u životu može “mirnijim i lepšim putem do ostvarenja snova”.

Takođe, Srećko Janićijević je razvio i podkast “Muška stvar”, upravo zahvaljujući Teatru Ulica.

Podkast je deo projekta Teatra Ulica u saradnji sa MAG Televizijom iz Obrenovca i na to sam se odlučio jer sam oduvek želeo raditi neposredno sa raznim ljudima i razgovarati o različitim temama. Odlučio sam da bude "Muška stvar" i da pogledamo malo svet sa muške strane”, rekao je on za B92.net.

Kako je naveo, ugostio je ljude sa kojima je želeo da se ispriča i da kroz opuštene razgovore prođu različite teme.

Ipak, Srećko naglašava da je u pripremi je druga sezona podkasta koji će se zvati “Ravnoteža” jer će svoj glas ovoga puta dati dame, i nestrpljiv je da počne sa emitovanjem.

Janićijević se bavi i pisanjem, a početo je, kako kaže, pričama “o osobi koja negde tamo čeka da bude pronađena i voljena”. Nada se da će priče u okviru zbirke u jednom trenutku ugledati svetlost dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.