Ginisov sladoled od 121 kugle

Izvor: B92, 13.Dec.2016, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ginisov sladoled od 121 kugle

Italijanski sladoledžija Dimitri Panćijera upisan je u Ginisovu knjigu rekorda pošto je uspeo da na jedan kornet stavi i izbalansira 121 kuglu sladoleda.

Izvor: Danas.rs

Pravila Ginisa nalažu da kugle ne smeju biti veće od devet i po centimetara i potrebno je da ostanu uravnotežene deset sekundi na kornetu. Panćijera je uspeo u tome, a interesantno je da je prethodno oborio rekord sa 109 kugli sladoleda na jednom kornetu. Pred sudijama Ginisa u Italiji, Panćijera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je balansirao kuglama sladoleda od jagode, lešnika i vanile, sve dok nisu počele da se tope.

Ovaj sladoledžija upisan je u Ginisa i zbog najveće, džinovske kašike s mehanizmom za vađenje kugli sladoleda koju je sam napravio. Tvrdi da obarajući sladoledžijske rekorde pokazuje ljubav prema svojoj omiljenoj poslastici.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sladoled za Ginisa: 121 kugla na jednom kornetu (VIDEO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Dec.2016, 00:10

Italijanski sladoledžija Dimitri Panćijera upisan je u Ginisovu knjigu rekorda pošto je uspeo da na jedan kornet stavi i izbalansira 121 kuglu sladoleda..Pravila Ginisa nalažu da kugle ne smeju biti veće od devet i po centimetara i potrebno je da ostanu uravnotežene deset sekundi na kornetu. Panćijera...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.