Gde se nalazi Ajnštajnov mozak?

Izvor: B92, 19.Nov.2011, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gde se nalazi Ajnštajnov mozak?

Ako ste pomislili da će mozak jednog od najvećih umnih ljudi čovečanstva biti ostavljen na nemilost propadanju, prevarili ste se.

Kada je Ajnštajn umro 1955. njegov mozak je sačuvan, a sada je čuvanje jednog njegovog dela poveren na čuvanje filadelfijskom Muter muzeju.

Lusi Rork Adams, neuropatolog u Dečjoj bolnici u Filadelfiji dobila je delove Ajnštajnovog mozga 1977, od udovice lekara koji je organizovao njihovo konzerviranje, a nedavno ih donirala muzeju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Iako su neki delovi mozga izgubljeni već decenijama, veći deo nalazi se na Prinston Univerzitetu gde je obavljena autopsija i gde su istraživači proveli gotovo 50 godina proučavajući fizičke tragove Ajnštajnove genijalnosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.