Gaspaćo

Izvor: Domino Magazin, 04.Dec.2012, 05:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gaspaćo

Viljuškom po svetu – Španska kuhinja Mike Dajmaka

Sok od paradajza – 1 l; paprika – 3 kom; krastavac – 2 kom; beli luk – 1 glavica; prezle; maslinovo ulje; so

Univerzalno predjelo: može i uz meso, može i uz ribu. Pošto se služi hladno, može da bude i dezert. Kako ko voli.

Na obavezno maslinovom ulju (Španci često koriste isključivo maslinovo ulje) proprži se šaka prezli, pa dodaju dve iseckane paprike i jedan trakođe iseckan krastavac. >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << Začini se jabukovim sirćetom, solju, sve nalije sa litrom đusa od paradajza, pa kuva na laganoj vatri. Dok povrće ne smekša. Sve se prohladi, mikserom pretvori u kašu kao da je gusti sok od kajsije. Ako je preretko zgusne se prezlama, ako je pregusto, razredi se vodom. Na samom kraju ubaci se jedna glavica sitno seckanog belog luka.

Dobro se ohladi, a onamo sitno isecka paradajz i krastavac pa u tanjiru doda ovo sveže povrće.

Sto jedno jelo (+ gurmanski bonus) za sve uzraste, svačiji džep, sva godišnja doba, sve ukuse...

Poručite odmah

150 din (+ PTT)

065/26 25 035

E-mail: malikuvar@sezampro.rs

Kuvanje za gurmane



Piše

Mika Dajmak

Autor je urednik Malog kuvara, dodatka petkom u dnevniku Danas, tvorac nekoliko serijala o kuvanju na raznim televizijama, pisac više bestselera iz oblasti kulinarstva: "Sočni kuvar Dva debela novinara", "Šaputanja iz rerne debelih novinara"...

Specijalni dodatak svakog petka

na osam strana.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.