Francuski kolač od sira i maslina

Izvor: NaDlanu.com, 25.Jul.2012, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski kolač od sira i maslina

Nešto potpuno drugačije. Da začinite neko lepo veče sa prijateljima.

Sastojci:100 g brašna1/2 praška za pecivo 1/2 kašičice soli4 jaja250 ml mleka100 g rendanog dimljenog kačkavalja100-120 g maslina bez koščica, vrsta po želji1 kašika maslinovog uljapola veze rukolekomad praziluka, oko 5-6 cm200 ml kiselog mlekaPriprema:1. Pomešati brašno, prašak za pecivo i so. Dodati 4 jaja, prethodno samo malo razmućena viljuškom, pa žicom sjediniti jaja i brašno dok smesa ne postane >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << glatka, bez grudvica. Zatim dodati mleko, kačkavalj, masline i maslinovo ulje, dobro izmešati i ostaviti sat-dva da odstoji.2. Promešati, prebaciti u četvrtasti duguljasti pleh (za hleb) koji je prethodno obložen papirom za pečenje. Peći oko 40 minuta na 180-200°C, ili dok površina ne dobije fino zlatan ton, a sredina bude pečena. Ostaviti da se ohladi, ne mora skroz, ali teško će se seći ako je baš vruć.3. Sitno iseckati rukolu i praziluk pa pomešati sa kiselim mlekom. Ohladjen slani kolač iseći na kriške, pa servirati preko sveže rukole i uz pripremljen sos.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.