Francuska: Dečaci mogu da nose suknje u školi

Izvor: B92, 17.Maj.2014, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska: Dečaci mogu da nose suknje u školi

U jednom francuskom gradu došlo je do prave pometnje, kada je uprave škola dozvolila muškim đacima da nose suknje na časovima.

Dečaci iz 27 škola u Nantu dobili su mogućnost da pantalone zamene suknjama na jedan dan.

Oni đaci koji ne žele da nose suknje, mogu da stave stiker podrške događaju na kom piše "Ja se borim protiv seksizma, a ti?"

Inače, akcija "Podigni suknju" potekla je od samih učenika, ali su se gradske vlasti pobunile.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Oliver Vijal, predsednik konzervativne partije UNI je rekao: "Učinićemo bilo kakvu glupost u ime ravnopravnosti. Ovaj pokret je inspirisan Danom suknje, čiji je glavni cilj bio da ženama omogući da izraze svoju ženstvenost u okruženju u kom je to često nemoguće. Ali ovo je samo poricanje ženskog i muškog identiteta".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuska: Dečaci mogu da nose suknje u školi

Izvor: B92, 17.Maj.2014

U jednom francuskom gradu došlo je do prave pometnje, kada je uprave škola dozvolila muškim đacima da nose suknje na časovima...Dečaci iz 27 škola u Nantu dobili su mogućnost da pantalone zamene suknjama na jedan dan...Oni đaci koji ne žele da nose suknje, mogu da stave stiker podrške događaju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.