Fotograf Žan-Kold Arno optužen za silovanje

Izvor: B92, 12.Jun.2018, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fotograf Žan-Kold Arno optužen za silovanje

Švedska tužiteljka Kristina Voig optužila je danas fotografa i kulturnog poslenika Žan-Kolda Arnoa po dve tačke za silovanje žene 2011. godine.

Voigova je rekla da su dokazi snažni i dovoljni za tužilaštvo, preneo je AP.

Fotograf i kulturni poslenik Žan-Klod Arno, oženjen članicom Nobelove fondacije i spisateljicom Katarinom Frostensoni, porekao je optužbe.

Šest od 18 članova Akademije podnelo je ostavke nakon skandala, dok još dva člana nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << učestvovli u radu Akademije iz drugih razloga.

Švedska akademija je saopštila da prolazi kroz ozbiljnu krizu i priznala da je poljuljano poverenje u instituciju, koju je kralj Gustav Treći osnovao 1786. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podignuta optužnica u skandalu oko Švedske akademije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Jun.2018

Švedska tužiteljka podigla je optužnicu protiv Žan-Kloda Arnoa, čoveka u centru skandala o seksualnom uznemiravanju koji je potresao Švedsku akademiju koja dodeljuje Nobelovu nagradu za književnost. Arno je po dve tačke optužnice optužen za silovanja jedne žene 2011. godine. Ime žrtve nije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.