Festival penisa privlači na hiljade turista: To je neverovatno i jedinstveno iskustvo... FOTO

Izvor: B92, 12.Apr.2023, 11:24

Festival penisa privlači na hiljade turista: "To je neverovatno i jedinstveno iskustvo..." FOTO

Procenjuje se da se na festivalu prošle godine okupilo preko 50.000 ljudi.

Početkom aprila, mnogi ljubitelji žurki se okupljaju u gradu Kavasakiju, oko 30 minuta južno od Tokija, kako bi proslavili Kanamaru Macuri - japanski festival penisa, koji se doslovno prevodi kao Festival čeličnog falusa. Glavne svečanosti Kanamare Macurija održavaju se prve nedelje aprila od 1969. godine.

Na festivalu, koji se fokusira na genitalije i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << plodnost, učesnici nose džinovske statue penisa, uživaju u lizalicama u obliku penisa, kupuju sveće u obliku penisa i oblače se kao penis, prenosi BuzzFeed News.

"To je neverovatno. Zabavno, jedinstveno i drugačije iskustvo. Čudno je doći iz Australije i videti ovako nešto, ali izgleda da se svi dobro zabavljaju", rekao je za Euronews jedan australijski turista.

Procenjuje se da se ranije na festivalu godišnje okupljalo oko 50.000 ljudi, a poslednjih godina se taj broj smanjio zbog pandemije korona virusa. Osim što je vizuelno upečatljiv, festival se bavi podizanjem svesti o bezbednom seksu i prikupljanjem sredstava za finansiranje istraživanja HIV-a.

Poslednjih godina u Japanu je zabeležen porast stope polno prenosivih bolesti kao što je sifilis. Čak 50 odsto više ljudi lečeno je od ove bolesti 2022. nego 2021. godine.

Tokom japanskog perioda Edo, od 1603. do 1867. godine, Kavasaki je bio poznat po svom noćnom životu. Izgrađeno 698. godine, gradsko svetilište Kanaiama ima statuu čeličnog penisa i postalo je mesto gde se seksualni radnici mole za zaštitu od polno prenosivih bolesti, dok se drugi mole za plodnost.

U kombinaciji sa jednom posebnom lokalnom narodnom pričom, koja uključuje demona i čelični penis, dovela je do moderne verzije Kanamara Macuri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.