Festival nauke još danas u Beogradu!

Izvor: B92, 02.Dec.2012, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival nauke još danas u Beogradu!

Na četiri lokacije u „festivalskoj četvrti“ u centru Beograda juče nisu izostali redovi strpljivih posetilaca. Od prepodnevnih sati nasmejana i zadovoljna lica svih uzrasta ispunjavala su sva četiri prostora na kojima se ove godine održava Festival nauke – bivšu RK Kluz, SKC, Galeriju Narodne banke Srbije i Teatar Bojan Stupica.

Poslednja prilika za posetu 6. Festivalu nauke je danas a sledeća je tek za godinu dana.

Pored dnevne teme debate – seksolucije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u SKC-u pričalo se i o evoluciji čoveka, ljudskom genomu, uticaju informacionih tehnologija na seksualne navike i međuljudske odnose.

Francuski komunikator nauke, Fabian, oduševio je prisutne svojim šou programom posvećenom molekulu vode dok je švedski Fizičko-laserski šou izazvao ovacije publike čak četiri puta.

Poslednjeg festivalskog dana, Milan Popović i Monika Kutri, od 14 sati, predstaviće eksperimente na Velikoj sceni SKC-a u okviru šou programa “Vruće-hladno” koji obuhvata eksperimente sa iznenadnim plamenovima i eksplozijama i igre sa tečnim azotom u kojima posetioci direktno učestvuju.

Simbolično, poslednja debata vodiće se na temu Nestanaka – sveta i svačega. U nedelju od 17 sati o tome će raspravljati Vladeta Jerotić, Milan Ćirković, Miloš Božović, Miomir Korać i Oliver Tošković.

Večernji program četvrtog dana Festivala nauke donosi audio-vizuelni šou Planete Gruvlend koji ima nameru da podstakne buđenje planetarne svesti u Srbiji.

Cena ulaznice, koja važi za jedan Festivalski dan u RK "Kluz", SKC-u i Galeriji NBS iznosi 400 dinara, a pojedinačne karte za Fizičko-laserski šou u Teatru "Bojan Stupica" i večernji program u SKC-u koštaju 150 dinara. Ovi sadržaji nisu uključeni u cenu dnevne karte.

Radno vreme poslednjeg festivalskog dana jeste od 11 do 20 sati.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rekordna poseta na festivalu nauke

Izvor: Studio B, 02.Dec.2012

Tokom četiri dana festivala kroz bivšu robnu kuću Kluz, Studentski kulturni centar, Narodnu banku i teatar Bojan Stupica prošlo je rekornih 28 hiljada posetilaca, što je definitivno pobilo sve rekorde i očekivanja od interesovanja za nuku u Srbiji. ..Da li ste se nekad zapitali kakve sve tajne...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.