Festival Merlinka

Izvor: Domino Magazin, 26.Jan.2011, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival Merlinka

U Beogradu i Domu Omladine od 6. do 10. februara pogledajte LGBT filmove

U beogradskom Domu Omladine se od 6. do 10. februara održava Internacionalni festival queer filma “Merlinka”. Festival je po prvi put organizovan je u decembru 2009. godine sa idejom da promoviše filmske naslove koji se bave gej, lezbijskom i transseksualnom tematikom, a koji retko kad dođu do domaće filmske publike.

Festival je dobio ime po ubijenoj trans personi Vjeranu Miladinoviću Merlinki, >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << koja je glumila u ostvarenju Želimira Žilnika “Marble Ass”, koji je i otvorio prvi festival.

Festival ima za cilj da kroz filmsku umetnost promoviše gej-lezbijska prava i utiče na smanjenje homofobije u srpskom društvu. Festival organizuju Gej lezbejski info centar GLIC i Dom omladine Beograd.

Program festivala možete pogledati ovde.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.