Feministkinje oštro protiv Makrona jer brani Depardjea: Izneverio nas je

Izvor: B92, 21.Dec.2023, 15:45

Feministkinje oštro protiv Makrona jer brani Depardjea: "Izneverio nas je"

Feministkinje u Francuskoj kritikovale su predsednika Emanuela Makrona, jer je branio glumca Žerara Depardjea, koga optužuju za seksualna uznemiravanja.

Sandrin Ruso, poslanica Zelene stranke, rekla je da je predsednik vređao žrtve seksualnog nasilja svojom odbranom glumca, preneo je Bi-Bi-Si.

"Neko ko seksualizuje 10-godišnje dete ne čini državu ponosnom", rekla je ona za Francuski radio.

Rafael Remi-Lelo, odbornica Zelenih u Parizu, kazala je da, ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Depardje ne bude pozvan na odgovornost, žrtve seksualnog napada "nikada neće značiti onoliko koliko navodna muška reputacija".

Ona je istakla da je predsednik izneverio Francuskinje.

Predsednik Makron stao je na stranu filmske zvezde Žerara Depardjea i usprotivio se, kako je rekao, "lovu" koji se vodi protiv njega. Makron se distancirao od zahteva francuske vlade da se glumcu oduzme najveće francusko odlikovanje, medalja Legije časti, zbog optužbi za seksizam i seksualni napad.

Depardjea za seksualni napad ili uznemiravanje optužuje 13 žena, a snimljen je i kako daje nepristojne komentare u dokumentarcu objavljenom ovog meseca.

Poznati glumac negira sve optužbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.