Faširane Božić šnicle

Izvor: NaDlanu.com, 16.Jan.2013, 02:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Faširane Božić šnicle

Prave domaćice moraju na vreme da razmišljaju o tome šta če pripremati za ručak.

Sastojci:300 g mlevenog mesa, 1 šolja kisele vode, 1/2 kesice praška za pecivo, 4 jaja, 5 kašika brašnaso, vegeta, ulje za prženje.Priprema:Možete koristiti mleveno meso po izboru: svinjsko, goveđe ili mešano. Dobro umutite 4 jaja pa ih izmešajte sa mlevenim mesom u većoj činiji ili vangli. Posolite i dodajte vegetu. Zatim pomešajte prašak za pecivo sa brašnom pa postepeno, kašiku po kašiku, >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << dodajte mesu i stalno mešajte tako da se brašno ravnomerno rasporedi. Na kraju sipajte u to kiselu vodu i ponovo promešajte. Smesu ostavite u frižideru da odstoji 15 minuta ili duže.Na tiganju zagrejte ulje, pa od smese kašikom vadite šnicle i pržite na vrelom ulju. Veličina šnicla neka bude po vašem izboru, a vodite računa da što su šnicle deblje, treba im više vremena da se isprže ravnomerno.Faširane Božić šnicle poslužite uz salatu sa šargarepom i kisele krastavčiće. Podjednako dobre su i uz pire krompir ili neko drugo povrće kao prilog.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.