Evropski grad doneo revolucionarnu odluku: Parlament izglasao slobodnu prodaju kokaina

Izvor: B92, 22.Jun.2023, 10:38

Evropski grad doneo revolucionarnu odluku: Parlament izglasao slobodnu prodaju kokaina

Eksperimenti sa marihuanom su već počeli da se sprovode u Bazelu, Cirihu i Lozani, a pridružuje im se i Bern.

Glavni grad Švajcarske je odlučio da na jesen krene sa programom kontrolisane prodaje kokaina nakon što je gradski parlament sa 43 glasa za i 18 protiv usvojio predlog Alternartivne levice. Radi se o eksperimetnalnom programu.

Mnogi ovo tumače kao pokušaj da Švajcarci traže zamenu za globalni status bankarske nacije nakon propasti banke Kredi Svis, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << drugi smatraju kako se radi samo o tome da se uspostavi kontrola na tržištu narkotika.

Niko ne smatra da je kokain dobar, ali je mnogo bolje kontrolisati postojeće zavisnike nego ih prepustiti kriminalu. Plan je da sve liči na već postojeći program sa marihuanom.

Celoj priči se protivi grupa desnih stranaka i smatraju da bi o tome ipak trebalo da odluči federalna vlada.

Inače, prvi put je slobodna prodaja kokaina predložena u Bernu 2019. godine, ali je tada ipak bila odbijena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Parlament izglasao slobodnu prodaju kokaina

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 22.Jun.2023

Eksperimenti sa marihuanom su već počeli da se sprovode u Bazelu, Cirihu i Lozani, a pridružuje im se i Bern. Glavni grad Švajcarske je odlučio da na jesen krene sa programom kontrolisane prodaje kokaina nakon što je gradski parlament sa 43 glasa za i 18 protiv usvojio predlog Alternartivne levice....

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.