Evo zašto je princ Džordž najfascinantnija ličnost 2013.

Izvor: B92, 03.Dec.2013, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo zašto je princ Džordž najfascinantnija ličnost 2013.

Zahvaljujući Barbari Volters, princ Džordž je upravo proglašen „Najfascinantnijom osobom“ u 2013. godini.

Iako je u pitanju samo beba, koja je rođena pre 4 meseca, Džordž je zaokupio pažnju medija. Pogledajte sve razloge zbog kojih je najnoviji princ Engleske najfascinantnija osoba 2013. godine.

Kao prva beba Vinsdor/Spenser nakon smrti Dajane, Džordž simbolizuje početak nove ere za kraljevsku porodicu. Džordžovo rođenje je novi korak kraljevske porodice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u 21. veku – zajedno sa popularnom Kejt na čelu preporoda.

Milioni ljudi pratili su rođenje Džordža i to ne samo kroz televizijske emisije, magazine već i putem interneta. Ispred Lindo krila bolnice St. Marys u Londonu, gde se Džordž rodio, bilo je na stotine novinara i fotografa koji su čekali da ga slikaju, a CNN i MSNBC su emitovali čitava tri minuta topovske paljbe koja je označavala njegovo rođenje.

Džordžov dolazak na svet takođe je doveo i do izmena zakona o kraljevskom nasleđivanju. Iako je Britanija vekovima preferirala muške naslednike naspram ženskih, promena predstavljena 2011. dozvolila je kraljevskoj bebi, bez obzira na pol, da nasledi tron.

I ne samo da je Džordž uticao na kraljevsku porodicu, ćebence kojim je bio prekriven po izlasku iz bolnice rasprodato je munjevitom brzinom s obzirom da su ga svi roditelji u Britaniji želeli.

Roditeljstvo je od Vila i Kejt napravilo još „pristupačniji“ par. Po izlasku iz bolnice, sami su postavili Džordža na svoje mesto u kolima, a odvezli su se bez pomoći šofera. Ovaj trenutak učinio je da se kraljevski par mnogima učini istim poput njih samih.

Prvi portret princa Džordža označio je još jednu veliku promenu. Vil i Kejt su odlučili da ne prate klasične kraljevske protokole a fotografija je načinjena u dvorištu Kejtinog doma iz mladosti a na fotografiji je bio čak i porodični pas, Lupo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.