Evo u šta Srbija veruje

Izvor: Domino Magazin, 29.Jan.2015, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo u šta Srbija veruje

O aktuelnim temama, Rusiji, Evropi

Novo istraživanje Nina Medije otkriva stavove građana Srbije o nekim aktuelnim pitanjima. Tako na pitanje do kada će Srbija postati članica EU 40,9 odsto građana odgovorilo je u periodu od pet do deset godina, najveći optimisti - njih 18,2 odsto, misli da ćemo to postati za manje od pet godina, a 11,9 odsto ispitanih da će se to desiti za više od 10 godina.

Jelena Jojkić, izvršna direktorka agencije skaže da su dobijeni podaci >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << veoma slični prethodno rađenim istraživanjima o proceni vremena kada bi Srbija mogla da postane članica EU. "To ukazuje na stabilnost procene građana Srbije kada će naša zemlja ući u EU", objasnila je Jojkić.

Pazite dalje.

Kao glavnog saveznika Srbije, 38,5 odsto ispitanika vidi Rusiju, a 16,1 odsto Kinu. Daleko od ove dve zemlje nalaze se Nemačka sa 5,4 odsto i Grčka sa 4,3 odsto, dok Francuze kao saveznike vidi 2,9 odsto građana Srbije. Zanimljivo da čak 15 odsto ispitanih ne zna ili misli da Srbija nema saveznike.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.