Evo koji obrok MORA da vam bude NAJVEĆI ako želite da SMRŠATE – a definitivno nije doručak!

Izvor: Telegraf.rs, 08.Apr.2017, 08:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo koji obrok MORA da vam bude NAJVEĆI ako želite da SMRŠATE – a definitivno nije doručak!

Kada držimo dijetu i pokušavamo da oslabimo, brojimo kalorije i pazimo koilko jedemo. Da li ste znali da je podjednako važno i kada nešto jedemo?

Američki časopis o ishrani American Journal of Clinical Nutrition objavio je studiju, koja sprovedena u oktobru 2016. godine nad 80 muškaraca i žena sa prekomernom težinom. Od njih je zatraženo da najveći broj kalorija unose za ručak ili večeru. Posle 12 nedelja, žene koje su veće obroke imale tokom ručka izgubile su dosta na >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << kilaži u odnosu na one kojima je večera bila obilna. I što je najvažnije smanjili su količinu šećera u krvi, a samim tim i rizik da obole od dijabetesa.

Foto: Telegraf

Rezultate ovog istraživanja potvrdila je i nutricionista Lesli Langevin, koja takođa smatra da promena u ishrani, odnosno unošenje najveće količine kalorije za ručak, dovodi do smanjenja kilaže. Ona je predložila unošenje 40 odsto dnevnih kalorija za ručak. To znači da, ako se držite dijete od 1.500 kalorija, 600 ćete uneti za ručak, a ostatak podeliti u toku dana za doručak, užinu i večeru.

Ako poslušate ovaj savet stručnjaka i najveći obrok zakažete za polovinu dana, imaćete savršen izgovor na poslu za lepu i dužu pauzu za ručak.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.