Evo do koje godine beba treba da spava u kolevci!

Izvor: Prva.rs, 27.Nov.2018, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo do koje godine beba treba da spava u kolevci!

Za roditelje, ali i za dete je bolje da što duže spava u kolevci, tačnije, do treće godine svog života, tvrde stručnjaci.
Istraživanje sprovedeno u pet zemalja (Australija, Kanada, Novi Zeland, SAD, UK), a čije je rezultate analizirala autorka istraživanja Ariel Viliamson iz Dečje bolnice Filadelfija, pokazalo je da deca imaju kvalitetniji i duži san dok spavaju u svom krevetiću.
Specijalista dečje i adolescentne psihijatrije otkriva: Neka se deca "pomuče", ne treba sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << na tacni da im se servira!
foto: Profimedia
Takva deca manje se protive odlasku na spavanje, odnosno, lakše se uspavljuju, a tokom noći i spavaju duže, objavljeno je u časopisu Sleep Medicine.
"Kvalitetan san i te kako je bitan za dugororočno zdravlje, kako odraslih tako i dece. Zato je bitno znati kako ga omogućiti. Ranijaistraživanja pokazala su kako deca koja slabo spavaju tokom noći imaju više problema s izvršavanjem zadataka, koncentracijom, a i podložniji su tantrumima.
Da li deca treba da budu vegetarijanci? Biljne masti su jedno, dok su životinjske masti nešto sasvim drugo!
Izvor: stil/vecernji.hr

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Do koje godine beba treba da spava u kolevci?

Izvor: Prva.rs, 27.Nov.2018

Za roditelje, ali i za dete je bolje da što duže spava u kolevci, tačnije, do treće godine svog života, tvrde stručnjaci.. Istraživanje sprovedeno u pet zemalja (Australija, Kanada, Novi Zeland, SAD, UK), a čije je rezultate analizirala autorka istraživanja Ariel Viliamson iz Dečje bolnice...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.