Evakuisana posada Međunarodne svemirske stanice

Izvor: B92, 16.Jul.2015, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evakuisana posada Međunarodne svemirske stanice

Posada Međunarodne svemirske stanice nakratko je danas evakuisana u raketu Sojuz.

U saopštenju Američke svemirske agencije (NASA), navodi se da je mera preduzeta iz predostrožnosti zbog bliskog preleta otpada sa ruskog satelita.

"Posada je nastavila normalni tok operacija nakon što je dobila zeleno svetlo kontrolnog centra, nakon bliskog preleta svemirskog otpada u 12H01 GMT", saopštila je NASA, dodajući da je ovo tek četvrti put da astronauti napuštaju stanicu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz bezbednosnih razloga.

Trenutno se na Međunarodnoj svemirskoj stanici nalaze dva ruska kosmonauta i jedan američki astronaut.

Svemirski otpad, čak i onaj najsitniji, može da, ukoliko dodje do kolizije, izazove katastrofalna oštećenja.

Iz tog razloga, članovi posade prelaze u svemirsku letelicu Sojuz koja bi im omogućila da se vrate na Zemlju, u slučaju da stanica više nije bezbedna za boravak.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Posada svemirske stanice evakuisana iz bezbednosti

Izvor: Radio 021, 16.Jul.2015

Posada Međunarodne svemirske stanice nakratko je bila evakuisana u raketu Sojuz...U saopštenju Američke svemirske agencije (NASA), navodi se da je mera preduzeta iz predostrožnosti zbog bliskog preleta otpada sa ruskog satelita..."Posada MSS je nastavila normalni tok operacija nakon što je dobila...

Nastavak na Radio 021...

Posada Međunarodne svemirske stanice bila u opasnosti

Izvor: Domino Magazin, 17.Jul.2015, 05:02

Morali da se evakuišu..Posada Međunarodne svemirske stanice nakratko je bila evakuisana u raketu Sojuz koja je mogla da im pomogne da se vrate na zemlju...U saopštenju Nase navodi se da je mera preduzeta iz predostrožnosti zbog bliskog preleta otpada sa ruskog satelita..."Posada je nastavila normalni...

Nastavak na Domino Magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.