Eva Mendes – od modela do filmske ikone VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 25.Okt.2023, 16:21

Eva Mendes – od modela do filmske ikone VIDEO/FOTO

Eva Mendes je poznata glumica, manekenka i poslovna žena koja je osvojila srca publike širom sveta.

Sa svojom upečatljivom lepotom, neospornim talentom i jedinstvenom ličnošću, nije ni čudo što je postala poznato ime u industriji zabave, a takođe treba napomenuti da je svojevremeno Eva Mendes bila i najpoželjnija žena sveta.

Eva Mendes je rođena 5. marta 1974. godine u Majamiju na Floridi. Kubanskog porekla, prihvata bez zadrške svoje kubansko nasleđe te >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << često unazad godinama sa ponosom govori o svojim korenima. Ova zanosna glumica se prvi put pojavljuje na velikom platnu 1998. godine, u filmu "Deca kukuruza V: Polje terora". Nakon toga se pojavljuje u filmu "Urbane legende: Finalni rez".

Njena gluma u filmskoj drami "Training Day" označila je prekretnicu u njenoj karijeri i dovela do uloga u mnogim komercijalno uspešnim filmovima.

Pre nego što je postala glumica, Eva Mendes je imala uspešnu karijeru modela, radeći sa prestižnim brendovima kao što je Revlon, Kevin Klajn, Ribok.

Mnogi mediji opisivali su je kao jednu od najlepših latino žena na svetu, a često su je proglašavali i seks-simbolom. Iako je u početku negodovala zbog titule seks-simbola, na kraju ju je prihvatila rekavši da je “delimično kreirana sama…”

Eva Mendes je započela svoju glumačku karijeru nakon što je menadžer talenata video njenu fotografiju u portfoliju prijatelja. Nakon njenog prvog pojavljivanja u filmu "Children of the Corn V: Fields of Terror", Eva Mendes je bila razočarana u svoju glumu i angažovala je učitelja glume. Nakon toga, pojavljuje se u filmovima “A Night at the Roxbury”, “My Brother the Pig”, “Urban Legends: Final Cut” i “Exit Wounds”.

Najzapaženija je bila u ostvarenju “Training Day”, glumeći devojku lika Denzela Vošingtona. Njena predanost ulozi i liku dovela ju je do uloga u filmovima "All About the Benjamins", "2 Fast 2 Furious", "Once Upon a Time in Mexico", "Out of Time", i "Stuck on You".

Eva Mendes igrala je glavnu žensku ulogu u filmu "Hitch" iz 2005. godine. Eva Mendes se pojavila i u mnogim drugim ostvarenjima – "The Wendell Baker Story", "Guilty Hearts", "Trust the Man", "Ghost Rider", "We Own the Night", "Live!", "Cleaner".

Eva Mendes je 2008. godine nominovana i za nagradu Zlatna malina, za najgoru glumicu za svoju ulogu u komičnom filmu "The Women".

Kako i sami zaključujete, Eva Mendes iza sebe ima uloge u brojnim filmskim ostvarenjima. Neke su prošle zapaženije, neke i lošije, ali ono što se ovoj dami nikada ne može osporiti jeste njena lepota, kojom je nastavila da pleni i nakon povlačenja iz javnog života.

Te 2014. godine Eva Mendes je glumila u rediteljskom debiju Rajana Goslinga, "Lost River". Nakon toga, sve do 2021. se nije pojavljivala. Konačno ju je uloga u seriji "Bluey" vratila na male ekrane.

Talenat Eve Mendes je prepoznat kroz nominacije za prestižne nagrade kao što su Zlatni globus i Independent Spirit Awards.

Pored zanimljive filmske biografije, Eva Mendes može da se pohvali i drugim značajnim projektima. Naime, ova glumica se pojavljivala u brojnim muzičkim spotovima, a pored toga je bila i ambasador brojnih poznatih modnih brendova. Neki od njih su Calvin Klein, Cartier, Reebok, Pantene šampon, Morgan i Peek & Cloppenburg.

Njena upečatljiva lepota i neosporni talenat krasili su naslovnice renomiranih publikacija kakve su Vog i El.

Dizajnirala je za New York & Company i kreativna je direktorka CIRCA Beauty, linije šminke.

Glumica Eva Mendes aktivno podržava različite dobrotvorne organizacije, uključujući Art of Elysium i David Sheldrick Wildlife Trust.

Rajan Gosling i Eva Mendes možda su jedan od najprivatnijih parova u Holivudu, ali snažna veza između njih je neraskidiva.

Nakon što su se upoznali na snimanju filma "The Place Beyond the Pines", glumci su se upustili u ozbiljnu romansu koja je 11 godina kasnije i dalje puna ljubavi, raznih kreativnih ideja ali najbitnije, krunisana je dvema ćerkama.

Iako ovaj par čuva svoj privatni i porodični život što dalje od reflektora, oni su putem objava na društvenim mrežama, govora, intervjua i pojavljivanja pokazali da je njihova ljubav snažno ukorenjena i da prvenstveno počiva na u međusobnom poštovanju.

Ono što je interesantno a vezano je za njih dvoje jeste da Eva Mendes i Rajan Gosling nikada nisu potvrdili svoj status veze, ali su ostavili nagoveštaje.

Tokom intervjua za australijski podkast “The Kyle and Jackie O Show“ 2022. godine, glumica Eva Mendes je izbegavala da potvrdi svoj bračni status.

“Ko kaže da već nismo u braku. Volim da sve bude misteriozno. Ja sam veoma misteriozna žena", navela je ona.

Nedelju dana kasnije, tokom pojavljivanja 22. juna u emisiji Australia's Today, Eva Mendes je Rajana nazvala svojim mužem.

“Ovde su svi tako dobrodošli, a moj muž Rajan je ovde i mi se najbolje zabavljamo”, rekla je ona tada.

Kasnije te godine, u novembru, Eva Mendes je objavila fotografiju tetovaže zbog koje su i počele da se šire glasine. Naime, ova tetovaža glasi “de Gosling“ Direktno prevedena sa španskog, ta fraza znači “od Goslinga“. Bez obzira na to da li tetovaža zapravo kazuje da su oni već u braku, sasvim je jasno i očigledno da odražava dugoročnu posvećenost jednog drugom.

Tokom "Barbie" turneje, Gosling i Eva Mendes su nastavili da podgrevaju glasine o braku. Krajem jula ove godine Eva je objavila snimak jednog od Goslingovih intervjua na svom Instagramu. Verzija video-snimka se odnosi na nju kao na Goslingovu ženu u titlovima.

Interesantan je i podatak koji je Rajan otrkio fanovima u maju ove godine.

U intervjuu za GK, Rajan otkriva i ponešto o svom privatnom životu i ćerkama, koje su ujedno i njegove muze.

“Nisam razmišljao o deci pre nego što sam je upoznao, ali nakon što sam upoznao Evu, shvatio sam da jednostavno ne želim da imam decu bez nje. I bilo je trenutaka kada smo se za potrebe filma The Place Beyond the Pines pretvarali da smo porodica, a ja zapravo više nisam želeo da se pretvaram. Shvatio sam da će to biti život kojem težim u u kojem ću biti srećan.”

Kao što vidite, Eva Mendes nije samo talentovana glumica i model već je i inspirativna osoba, koja je izvršila značajan uticaj u industriji zabave.

Svojom posvećenošću, strašću i napornim radom postala je prepoznatljiva figura u Holivudu i stekla je veliki broj obožavalaca. Njen jedinstven osećaj za stil, samouvereno držanje i filantropski napori samo su pojačali njen šarm i uticaj. Od prvih dana kao model do uspešne glumačke karijere, Eva Mendes nastavlja da pleni svojom svestranošću i prirodnim talentom.

Zahvaljujući brojnim dostignućima, Eva Mendes će definitivno ostaviti trag u svetu zabave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.