Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Okt.2023, 08:46

Euronews: U porastu broj bolničkih infekcija: Na lečenje dođu zbog jedne bolesti, a "zakače" drugu u bolničkom krevetu

Sve se češće može čuti da je pacijent tokom lečenja u bolnici dodatno oboleo, pa čak bio i životno ugrožen zbog infekcije koja nema nikakve veze sa osnovnom dijagnozom. Zvanični podaci Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" kažu da je u Srbiji je tokom prošle godine prijavljeno ukupno 8.728 bolničkih infekcija, što je za 24 odsto više nego prethodne godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

GROZNICA ZAPADNOG NILA SE ŠIRI! Još dvoje preminulih - u ovom delu Srbije najveći broj obolelih

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2023

Preminula je jedna osoba u Južnobačkom okrugu, i jedan u Zapadnobačkom okrugu...Groznica Zapadnog Nila, koju prenose komarci, odnela je dva života u Srbiji u ovoj sezoni...U poslednjih 7 dana potvrđena je kod još 2 osobe u Srbiji, te je ukupan broj obolelih u ovoj sezoni, zaključno sa 14. oktobrom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.