Ekonomska kriza kao afrodizijak

Izvor: Domino Magazin, 26.Okt.2010, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekonomska kriza kao afrodizijak

Bankari doživeli erotsko uzbuđenje zbog gubitaka milijardi dolara

Novo istraživanje je pokazalo da su bankari osećali erotsko uzbuđenje za vreme svetske ekonomske krize. Oni su uživali u gubitku milijardi dolara koji je ekonomiju doveo na ivicu propasti, kaže Paul Crosthwaite sa Univerziteta Cardiff.

On dodaje da je kriza bankarskih kredita zapravo rezultat unutrašnje potrebe za autodestrukcijom koju je Sigmund Froid nazvao “želja za smrću”. Mogućnost stvaranja >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << ogromnih gubitaka, daje jednak osećaj moći i zadovoljstva bankarima kao i mogućnost stvaranja velikih profita. Ključna reč u svemu je moć, kaže Crostwaithe objašnjavajući da investitorima profit nije osnovni motiv i da postupaju sasvim neracionalno.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.