Ejmi Šumer oporavlja se od operacije - uklonjena joj je materica i slepo crevo

Izvor: B92, 20.Sep.2021, 13:11

Ejmi Šumer oporavlja se od operacije - uklonjena joj je materica i slepo crevo

Slavna glumica i zvezda mnogih komedija Ejmi Šumer, oporavlja se nakon operacije endometrioze.

Naime, zbog ovog problema koji uzrokuje neredovne menstruacije, glumica je morala da ukloni matericu i slepo crevo.

Endometrioza je hronična bolest kod koje se tkivo sluznice materice (endometrij) pojavljuje na mestima u organizmu gde ne bi trebalo da bude, odnosno bilo gde izvan materice.

Ejmi je morala da hirurškim zahvatom ukloni slepo crevo zbog endometrioze.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Doktor je otkrio čak 30 delova endometrioze koje je ubrzo uklonio. Osim materice uklonio mi je i slepo crevo, jer ga je endometrioza 'napala'. Bilo je puno krvi u mojoj materici i još uvek me boli", ispričala je Ejmi na Instagramu.

Ovo nije prvi put da je glumica, kojoj je dijagnostifikovana i adenomioza (kad se tkivo sluznice materice nalazi u miometriju, mišićnom sloju materice) kao i lajmska bolest, bila iskrena o svojim intimnim problemima i problemima sa začećem.

Ejmi je rodila sina u maju 2019., no samo sedam meseci nakon izuzetno teške trudnoće, podvrgla se postupku veštačke oplodnje.

Sa suprugom Krisom Fišerom želela je još jedno dete, no veštačka oplodnja nije uspela.

"Podvrgla sam se veštačkoj oplodnji i osećam se potpuno iscrpljeno fizički i emocionalno. Ako je neko prošao kroz to i ako neko može da mi ponudi neki savet kažite mi", napisala je Ejmi na svom Instagramu uz fotografiju stomaka.

Zbog svih dijagnoza i zdravstvenih komplikacija, Ejmi je morala da odustane od ideje drugog deteta, a sada neće moći da ima dete zbog izvađene materice.

Kako je vremenom otkrila, odlučila je da zamrzne jajne ćelije, a ksnije će da odluči na koji način će "dati" svojem sinu brata ili sestru.

Iako to nisu komentarisali, Ejmi i njen suprug razmišljaju o surogat majčinstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Glumica otvoreno o borbi sa ENDOMETRIOZOM: "UKLONILI SU MI MATERICU I SLEPO CREVO"

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Sep.2021

Endometrioza može izazvati po život opasne probleme, a zbog nje je glumica morala na operaciju zbog koje neće više moći imati dece..Slavna glumica i zvezda mnogih komedija, Ejmi Šumer, oporavlja se nakon operacije endometrioze. Naime, zbog ovog problema koji uzorkuje neredovite menstruacije, glumica...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.